Kantoor Bennebroek

Even voorstellen:

 

Tjaden woonbiologie bestaat vanaf het het einde van de vorige eeuw (1999). Ik (Thijs Tjaden) (1965) ben dan 34 jaar oud en 5 jaar de eigenaar van van Apeldoorn elektrotechniek . Een elektrotechnisch installatiebedrijf welke al sinds 1933 actief is in Haarlem en omgeving. Rond de eeuwwisseling bestaat dit bedrijf uit 4 medewerkers en ik zelf. Op een dag vertelt een klant een verhaal over het feit dat zijn woning een aantal jaar geleden is ontstoord door een woonbioloog.

Elektriciteitsleidingen en zendmasten, zo vertelde hij, konden de energie in een woning behoorlijk verstoren. Hij gaf het adres van de woonbioloog (oiko biologica uit Vlaardingen) Toen bleek dat dit bedrijf ook cursussen uitschreef om het vak van woonbioloog te leren, was de inschrijving hiervoor snel een feit.

De opleiding, was leerzaam en bijzonder interessant. Er werd in eerste instantie geleerd om met de lecher-antenne te meten. Later werden de meer technische meetapparaten behandeld en werd uitgelegd hoe daar mee gemeten kon worden. Na deze opleiding was het plan geboren om hier zelf mee door te gaan. De naam Tjaden woonbiologie was snel gekozen en mijn helaas veel te vroeg gestorven broer Henk,  draaide in een paar dagen de eerste website in elkaar.

Ik merkte dat er bijna geen collega's waren in dit vak en dat er al helemaal geen woonbiologische materialen te krijgen waren op de Nederlandse markt. Er werden speciale stralingsarme telefoons en net-vrijschakelaars uit het buitenland gehaald. Meetapparatuur en afschermproducten volgden en weldra waren er meerdere bedrijven die zich met deze materie bezig gingen houden. De tijd was er kennelijk rijp voor.

De woonbiologie werkzaamheden begonnen in de loop der tijd uit te groeien tot een dagtaak. Dit werd steeds ingewikkelder te combineren met de werkzaamheden als installateur. Eind 2007 zijn de laatste 2 werknemers uit dienst gegaan en waren de elektrotechnische werkzaamheden weer prima te combineren met de woonbiologie. Het is een groot voordeel om beide disciplines te beheersen. Het gebeurt regelmatig dat na een woonbiologisch onderzoek er delen aan de elektrische installatie moeten worden aangepast.

 

In het jaar 2011 kwam ik er steeds meer achter dat het ontstoren op de manier zoals ik het deed niet meer voor 100% toereikend was. Vaak als ik een woning had gebiosaneerd kreeg ik na enige tijd te horen van de bewoners of van de behandelend arts, dat er toch nog een belasting meetbaar was bij de bewoners.  Dit was en is nou juist mijn specialiteit. Kennelijk was het niet meer mogelijk om met al het draadloze geweld wat op ons wordt losgelaten op deze manier te blijven werken.

Een collega woonbioloog attendeerde mij in deze periode op een product wat gebruik maakt van het elektriciteitsnet. Dit product aangeschaft en veel getest en ingezet bij een aantal klanten waar de biosanering niet meer voldoende werkte. Ook met dit product was ik er nog niet. Een gedeelte van de straling in de woning aanwezig was ook hier nog steeds meetbaar bij de patiënten. Tot ik op een goeie dag van een goede vriend een grote zak met allemaal verschillende kleine kristallen kreeg. Hier ben ik eindeloos mee gaan experimenteren. Verschillende kristallen, allemaal met een andere vorm kunnen tenslotte bijna het hele elektromagnetische spectrum harmoniseren. Tenminste,  ..dat was het idee.

Na ruim een jaar van experimenten kwam ik met het prototype ‘het bloempotje’. Letterlijk een bloempotje met een stekker eraan.

 

Een model wat nou niet bepaald de schoonheidsprijs wint, al waren er een heleboel mensen die dit juist heel speciaal vonden. Hier heb ik er een paar honderd van gemaakt en uitgezet bij een groep klanten die bijna zonder uitzondering allemaal erg enthousiast waren over de rust die dit in huis bracht. Ook vele artsen en therapeuten zagen de positieve effecten bij hun patiënten.

In februari 2013 hadden we alle grondstoffen compleet om de definitieve harmonisator te gaan bouwen. De kleien behuizing uit Makkum, de stekkervoet uit Haarlem, de kristallen uit de VS en een mooie bamboe doos uit het verre oosten. Een mooi product in een mooie verpakking. De vraag groeit gestaag en de assemblage gebeurt volledig handmatig in Bennbroek. De harmonisator heet de ‘OHRB’ Optimal Harmoniser for Restoring Balance en wordt uitgesproken als ‘orp’.  In 2015 heeft de OHRB een metamorfose ondergaan, een nieuwe kleisoort, andere, speciaal op elkaar afgestemde kristallen, een nieuw symbool en de houten doos wordt speciaal voor ons in Portugal vervaardigd. Door deze laatste aanpassingen werkt de harmonisator nog mooier en nog zuiverder.

Vanaf augustus 2019 zijn wij gevestigd in Bennebroek (vlak bij Haarlem) en op afspraak kunt u ons hier bezoeken.